E-mail: info@hipnoza-boni.si | Telefon: 031 322 207

O meni

 

 

 

 

Boni Pajntar Plut, univ. dipl. psih., terapevt medicinske hipnoze

 

 

 

V mladosti sem se kot vrhunska plavalka pogosto srečevala s problemom motivacije, koncentracije in premagovanja treme, kar je vzpodbudilo moje zanimanje za človeka, njegov psihološki profil in psihofizične sposobnosti. Odgovore na vsa ta porajajoča se vprašanja mi je pomagal iskati moj oče, prof. dr. Marjan Pajntar, zdravnik in psiholog z dolgoletnimi izkušnjami na področju medicine, psihologije in športa. S pomočjo hipnoze in avtogenega treninga sem pod njegovim vodstvom izboljšala svojo koncentracijo, kar je pripomoglo k vrhunskim rezultatom v plavanju. Vse te pozitivne izkušnje s hipnozo in psihološkim svetovanjem pa so me še dodatno vzpodbudile k nadaljnjemu študiju psihologije na Filozofski fakulteti v Ljubljani.
 
Kljub temu da sem v svoji življenjski karieri delovala na različnih področjih, sem prek očeta ohranjala stik z najnovejšimi dognanji na področju psihologije, medicine in hipnoterapije. Svoje znanje sem kasneje poglobila v okviru izobraževanj Društva za medicinsko hipnozo Slovenije in leta 2012 pridobila strokovni naziv Terapevtka medicinske hipnoze. V zadnjih letih pa se aktivno izpopolnjujem tudi na mednarodnih kongresih hipnoze.
 
Trenutno delujem kot aktivna članica Društva za medicinsko hipnozo Slovenije, asistentka prof. dr. Marjana Pajntarja in samostojna hipnoterapevtka. Individualne terapije medicinske hipnoze in psihološka svetovanja opravljam v zasebni praksi v Kranju. Z metodami in terapijo medicinske hipnoze pomagam pri različnih psihičnih in psihosomatskih obolenjih: utrjevanje ega, krepitev samozavesti, zmanjševanje treme, odpravljanje stresa, stanj tesnobe, fobij, paničnih napadov, večanje učinkovitosti in motivacije za uspehe v športu.
 
V svoji praksi želim klientom ponuditi pot do srečnega in kvalitetnega življenja, brez pretiranega stresa in tesnobe. Pri svojem delu upoštevam etična načela, kot jih navaja etični kodeks Psihologov Slovenije.