E-mail: info@hipnoza-boni.si | Telefon: 031 322 207

Članki

Medicinska hipnoza in psihološko svetovanje

KAJ SPLOH JE MEDICINSKA HIPNOZA?

Hipnoza je spremenjeno stanje zavesti z usmerjeno pozornostjo, povečano sugestibilnostjo in zmanjšano zunanjo zavestnostjo.
Gre za budno stanje intenzivne relaksacije in koncetracije, pri katerem se zavest oddalji od vsakodnevnih skrbi, v tem sporščenem stanju pa lahko podzavest kreativno odgovarja na sugestije, kar klientu olajša spreminjanje neželenih lastnosti.

Oznaka medicinska pomeni, da se hipnozo uporablja v zdravstvene namene, torej za lajšanje in odpravo psihičnih ter psiho-fizičnih težav, izvaja pa jo za to strokovno usposobljeni terapevt, običajno zdravnik ali psiholog.

Medicinska hipnoza je torej kompleksna in zelo učinkovita psihološka metoda, za katero je značilno stanje popolne sproščenosti, povečana in usmerjena pozornost ter izboljšana sprejemljivost sugestij glede na vrsto klientovih težav.

MEDICINSKA HIPNOZA KOT DODATNA POMOČ PRI BOLNIKIH OBOLELIH ZA RAKOM

Bolniki z rakom se poleg fizioloških sprememb na svojem telesu običajno soočajo tudi z mnogimi psihološkimi problemi, ki nastanejo kot posledica diagnoze in samega poteka zdravljenja. Mnoge od teh težav imajo lahko negativen vpliv na samospoštovanje in občutke samozavesti, pri mnogih pacientih pa sta pomembna simptoma prav tako tesnoba in strah.

Same situacije obolelega se seveda ne da spremeniti, lahko pa ponudimo pomoč pri spreminjanju percepcije bolnika o lastnem položaju, mu tako okrepimo ego in izboljšamo samozavest, kar posledično ugodno vpliva tudi na fiziološke, telesne procese.
Strokovnjaki s področja medicinske hipnoze in vedenjsko kognitivne terapije so namreč prišli do ugotovitev, da ustvarjanje občutkov pomirjenosti, pozitivne usmeritve in optimističnega razmišljanja pripomorejo k hitrejšemu okrevanju.

DEJAVNOSTI

Z metodami in terapijo medicinske hipnoze torej pomagam pri različnih psihičnih in psihosomatskih obolenjih z utrjevanjem ega, krepitvijo samozavesti, odpravljanjem prekomernega stresa, stanj tesnobe, fobij, paničnih napadov in nespečnosti.

KAKO POTEKA TERAPIJA?

Najboljši uspeh lahko dosežemo, če se klientu osebno posvetimo in mu seanso povsem prilagodimo, zato večinoma izvajam individualne terapije. Po uvodnem pogovoru in anamnezi se s klientom pogovorim o njegovih težavah in ciljih, ki jih želi doseči s pomočjo hipnoze. Ob popolni telesni in čustveni sproščenosti nadaljujemo s terapijo in sugestijami, ki so ciljno usmerjene na klientovo težavo.

KOLIKO TERAPIJ BO POTREBNIH?

Število terapij je v največji meri odvisno od narave klientovih težav, njegove motiviranosti in zaupanja v terapevta.

CENA POSAMEZNE TERAPIJE

Individualna terapija (45 min): 40 eur (za člane društva Europa Donna 30 eur)

O MENI

Boni Pajntar Plut, univ. dipl. psih, terapevt medicinske hipnoze

Študij psihologije sem končala na oddelku za psihologijo Filozofske fakultete v Ljubljani, svoje diplomsko delo pa sem posvetila osebnostnim lastnostim nosečnic. Svoje znanje sem poglobila v okviru izobraževanj Društva za medicinsko hipnozo Slovenije pod okriljem prof. dr. Marjana Pajntarja in leta 2012 pridobila strokovni naziv Terapevtka medicinske hipnoze. V zadnjih letih pa se aktivno izpopolnjujem tudi na mednarodnih kongresih hipnoze.

Delujem kot aktivna članica Društva za medicinsko hipnozo Slovenije, asistentka prof. dr. Marjana Pajntarja in samostojna hipnoterapevtka. Individualne terapije medicinske hipnoze in psihološko svetovanje opravljam v zasebni praksi v Kranju. S svojim strokovnim znanjem in izkušnjami želim klientom ponuditi pot do srečnejšega in bolj kvalitetnega življenja, brez pretirane tesnobe in stresa. Pri svojem delu upoštevam načela etičnega kodeksa, kot jih navaja etični kodeks Društvo psihologov Slovenije.

KONTAKT

Za več informacij obiščite spletno stran www.hipnoza.boni.si, mi pišite na info@hipnoza-boni.si ali pokličite na 031 322 207.

Vir: Nika, 2. 9. 2015

Galerija